LifeStyle Laboratory

Challenge yourself every day to live a charged life. http://lifestylelaboratory.org/

Löpning på resan

Många verkar anse att träning bara tillhör den grå vardagen och inte är något man sysslar med på semestern. Jag kan väl delvis hålla med. Det känns maniskt att skaffa ett gymkort när är en vecka på kanarieholmarna. Däremot tycker jag löpning på semestern är jävligt givande. Man får se så himla mycket och jag känner att jag verkligen tar in upplevelsen av att vara i ett främmande land när jag susar igenom platser på löpande fot. I veckan var jag i New York med min fru och jag fick faktiskt in en del löppass på Manhattan. Jag får framförallt tacka jetlaggen för det, då vaknade vid 6-7 tiden på morgonen varje dag. 
Så min uppmaning till er alla är att slänga med löpskorna i packningen nästa gång ni packar resväskan. Vem vet vart de tar er? 
New York
Att springa på New Yorks gator är fantastiskt, speciellt tidigt på morgonen innan gatorna är överfyllda med människor. Det finns mycket att upptäcka och titta på. På mina rundor längs Manhattans gator kunde jag se hur China Town vaknar till liv och hur dess invånare fyller parkerna för att stretcha och utföra Feng Sui. Jag sprang längs 2 Avenue och såg hur hela kvarter var avspärrade för att skydda FN-toppmötet som pågick under veckan och råkade hitta ett mysigt sälle som skulle visa sig vara resan höjdpunkt när det kommer till matupplevelser. 
Thailand:
När jag var i Thailand i vintras fick jag också tryckt in lite jogging mellan alla Chang. Nästa alla ställen jag har på att något att bjuda på. Att springa på städernas småvägar ger möjlighet att hitta nya sköna barer och buktiker. Längs landsvägar hittar man sköna utsiktsplatser och ser hur befolkningen lever utanför turiststråken.
Något som gärna romantiseras är att springa i sanden längs beachen, men i verkligheten suger ganska hårt att springa i mjuk sand om man inte är ute efter extremt seg löpning som snabbt tar kål på benen. Och glöm inte av värmen... Se till att uppe med tuppen eller ta en sent kvällsvarv så du inte smäller av i hettan. 
Norge:
Åhh Norge! Säga vad man vill om vår granne i väst men det är väldigt vackert där. När jag tog en spontan löptur under en visit vid några norska vänners sommastuga upplevde jag en av mina bästa löpturer någonsin. 
Taggar: löpning, new york, resa, semester, thailand;